Cum poti incepe sa-ti planuiesti nunta?

Pentru fiecare dintre noi, ziua nuntii este una dintre cele mai importante ale vietii noastre, deoarece reprezinta un nou capitol si simbolizeaza o uniune cu persoana pe care o iubim. Motiv pentru care, incercam din rasputeri sa o transformam in cea pe care ne-am dorit-o dintotdeauna, fie ca este vorba despre florile alese, culorile, rochia de mireasa visata, setul de Verighete de aur ales etc.

Daca partenerul tocmai te-a cerut in casatorie, cu siguranta ca si tu incepi deja sa-ti imaginezi cum va arata ziua cea mare, indiferent de cand va avea loc. In plus, probabil ca odata cu trecerea timpului, entuziasmul se transforma in stres, in deosebi daca nu ai nicio idee de unde ar trebuie sa incepi planuitul: trebuie sa cumperi rochia mai intai, sau verigheta pe care o vei purta pentru tot restul vietii, sau e important localul? O multitudine de intrebari te nelinistesc.

Dar cum iti poti transforma nunta visurilor in cea adevarata?

Nu trebuie sa te mai ingrijorezi! Internetul te salveaza de astfel de nelinisti si te indruma, cat de putin se poate, spre un raspuns la intrebarile tale. Te invit sa parcurgi randurile de mai jos pentru a descoperi cum incepi planuirea nuntii.

  • Seteaza un buget

Unul dintre cei mai importanti factori cand vine vorba de planuirea unei nunti, tine de bugetul in care te incadrezi alaturi de iubitul tau. Nu poti incepe sa te gandesti la setul de Verighete, la rochia pe care o vei purta sau altele asemenea fara sa stii daca urmeaza sa vi le permiteti.

E important sa iti setezi un buget de la care sa incepi si pe care sa nu intentionezi sa-l depasesti! Desigur ca nu e nimic distractiv in a constientiza ca rochia visurilor tale e mai scumpa decat iti poti permite, insa e necesar sa stii de la bun inceput. In acest fel, vei sti cum sa iti gestionezi banii si in ce anume sa ii investesti.

De la bun inceput, veti fi amandoi constienti ca anumite cheltuieli nu sunt posibile si trebuie sa gasiti variante mai putin constisitoare. Acest lucru nu inseamna ca nu te vei bucura de o nunta ca in povesti! Trebuie doar sa iti adaptezi dorintele la bugetul pe care ti-l permiti!

  • Inspira-te din nuntile altor persoane

Daca urmeaza sa te casatoresti, inseamna ca ai trecut cu siguranta prin povestile de maritis ale prietenilor sau rudelor. Cu siguranta ai fost invitata la nunta care ori ti-a placut extraordinar de mult, ori ti-a inspirat numai sentimente neplacute.

Care a fost problema in acele cazuri? Ce rochie a purtat mireasa, ce modele de verighete au ales, care a fost meniul oferit etc., si de ce ti-au placut aceste lucruri sau de ce nu? Raspunzand la astfel de intrebari, vei reusi sa descoperi ce nu ti-ar placea sa fie prezent la nunta ta, si vei sti ce poti elimina de pe lista de la bun inceput.

Astfel, vei avea un punct de plecare si vei sti in ce directie sa-ti orientezi nunta. In plus, datorita dezvoltarilor tehnologice, poti oricand cerceta pe internet fotografii, idei, tipuri de localuri si decoratii, si sa le introduci usor in nunta ta.

Desigur ca exista o multitudine de pasi pe care trebuie sa ii urmezi, insa trebuie sa incepi de undeva! In momentul in care esti constienta de bugetul in care va incadrati si de atmosfera pe care v-o doriti in acea zi, veti sti in ce fel le puteti completa pentru a va bucura de ziua perfecta.